آیا در طول بارداری می توان درمان ارتودنسی انجام داد؟

یکی از سوالاتی که هر روز بیماران می‌پرسند این است که آیا یک زن باردار یا فردی که می‌خواهد باردار شود می‌تواند تحت درمان ارتودنسی قرار گیرد؟

باید به خاطر داشته باشید که ارتودنسی یک روش دندانپزشکی بوده و وظیفه اصلی آن بهبود سلامت دهان و دندان افراد است. مزایای این روش بسیار زیاد است، زیرا دهان سالم به مشکلات تنفسی، گفتار و موارد دیگر کمک می‌کند.

به این ترتیب، یک زن می‌تواند سلامت عمومی خود را حتی در دوران بارداری، اگر تحت این نوع عمل قرار دهد، بهبود بخشد. به همین ترتیب، باید گفت که ارتودنسی در دوران بارداری بهتر است از قبل برنامه ریزی شده تا از هر نوع خطری برای مادر و نوزاد جلوگیری شود.

آیا با وجود ارتودنسی می توان باردار شد؟

معمولا به خاطر اینکه به زنان باردار توصیه می‌شود که در دوران بارداری خود از انجام بسیاری از کارها، از مصرف انواع خاصی از داروها گرفته تا خوردن بعضی غذاها خودداری کنند، برایشان سوال می‎‌شود که آیا ارتودنسی در دوران بارداری ممکن است؛ طبق بررسی‌ها هیچ دلیل علمی برای اینکه زنان باردار نباید درمان ارتودنسی انجام دهند وجود ندارد.

برای زنان باردار درمان ارتودنسی معمولاً ایمن در نظر گرفته می‌شود، اما به طور کلی چندین اقدامات احتیاطی باید در نظر گرفته شود. محدودیت‌های به خصوص و ملاحظاتی وجود دارد که زنان باردار باید در نظر بگیرند.

اکثر زنانی که در دوران بارداری خود تحت درمان ارتودنسی قرار می‌گیرند، مشکل خاصی را تجربه نمی‌کنند. با این حال، از آنجایی که بعضی از دستگاه‌های ارتودنسی به زمان کمی برای تنظیم نیاز دارند (مثلاً برای لینگوال یا اینویزیلاین)، اغلب بهتر است درمان ارتودنسی قبل از شروع بارداری شروع شود.

قبل و بعد درمان ارتودنسی

این کار به بیمار فرصت می‌دهد تا بی سر و صدا به این دستگاه‌ها عادت کند. همچنین خطر ناراحتی را در دوره‌ای که حساس‌تر از حد معمول هستند، کاهش می‌دهد.

اگر این اقدام امکان پذیر نیست، اصلا نگران نباشید، هنوز هم ممکن است یک درمان عالی و بی نقص را تجربه کنید، فقط باید بسیار مراقب باشید و در صورت درد به پزشک خود هشدار دهید.

ارتودنسی در ماه اول بارداری

داشتن ارتودنسی یا نصب آن در هر زمان معمولا به هیچ وجه بر بارداری شما تأثیر نمی‌گذارد. با توجه به آنچه گفته شد، فقط شما باید از بعضی مسائل دندانپزشکی که پتانسیل تاثیرگذاری بر درمان ارتودنسی شما را در دوران بارداری دارند، آگاه باشید.

تغییرات هورمونی در بدن در دوران بارداری می‌تواند خطر تورم، درد لثه‌ها و بریس‌ها را افزایش دهد و ممکن است لثه‌ها را تحریک کند.

قبل و بعد از درمان ارتودنسی

تغییرات هورمونی و داروها می‌توانند بر حرکت دندان ارتودنسی تأثیر بگذارند. اگر بیمار در دوران بارداری از بریس استفاده می‌کند و در مورد بریس‌های خود نگرانی دارد، بهتر است در طول بارداری به طور منظم به دندانپزشک ارتودنسی خود مراجعه کند.

قبل از شروع درمان ارتودنسی، هر گونه بیماری پریودنتال از قبل موجود باید بررسی شود. به دلیل تغییرات هورمونی از قبل موجود در دوران بارداری، ممکن است بافت لثه در زنان باردار ملتهب باشد.

بنابراین، یک روال بهداشت دهان و دندان دقیق‌تر برای حفظ سلامت مطلوب دهان مورد نیاز است. به طور کلی ارتودنسی در ماه اول بارداری، اگر پزشک را از شرایط خود مطلع کنید، مشکلی ندارد.

ملاحظات درمان با ارتودنسی در دوران بارداری

بریس‌های ارتودنسی چه باردار باشید چه نباشید می‌توانند باعث ناراحتی عمومی شوند. ممکن است در چند هفته اول مقداری تورم و درد داشته باشید که باید به مرور زمان کاهش پیدا کند.

ناهنجاری که ممکن است رخ دهد برای بسیاری از بیماران ارتودنسی یک احساس طبیعی است؛ زیرا حفره دهان شما تنظیم می‌شود تا فضای بیشتری ایجاد کند و زبان شما فعالیت‌های خود را تغییر می‌دهد تا برای وسیله‌ای که در داخل دهان شما قرار دارد، سازگار شود.

همچنین بخوانید: آیا اشعه رادیوگرافی دندان برای زنان باردار ضرر دارد؟

تا زمانی که بدن شما خود را تنظیم نکند، ممکن است مستعد چالش‌های صحبت کردن، سوت زدن و سایر موانع باشید. می‌توانید با تمرین کلمات و عبارات دشوار این مشکل را حل کنید.

قبل و بعد درمان ارتودنسی

حساسیت اغلب در دوران بارداری افزایش پیدا می‌کند و این ممکن است به این معنی باشد که در ارتودنسی در دوران بارداری، براکت‌ها کمی ناراحت‌کننده‌تر از حد معمول به نظر می‌رسند. ملاحظات شایان ذکر این است که مصرف بیشتر مسکن‌ها در دوران بارداری ممنوع است و از این رو بیمار باید بدون مصرف دارو با هر دردی مبارزه کند.

خانم باردار در دوران بارداری به اندازه دو نفر غذا می‌خورد، اما نباید فراموش کرد که از غذاهایی که می‌توانند به براکت‌ها آسیب برسانند مانند ذرت بو داده، آجیل، بستنی و آب نبات‌های چسبنده مانند آدامس لازم است دوری شود.

بنابراین از جمله ملاحظات دیگر برای ارتودنسی در دوران بارداری این است که میان وعده‌های مغذی را برای حفظ سلامت دندان‌های خود و همچنین کودک در حال رشد خود انتخاب کنید!

وضعیت بهداشت دندان ارتودنسی شده در دوران بارداری

جرمگیری، مسواک زدن مکرر دندان برای جلوگیری از مشکلات احتمالی ارتودنسی در دوران بارداری، مفید خواهد بود و برای اطمینان از موفقیت‌آمیز بودن درمان خود باید از رژیم‌های غذایی مراقبتی استفاده کنید.

علاوه بر مسواک زدن، دستورالعمل‌های دقیق در استفاده از نخ دندان، بیمار را قادر می‌سازد تا زمانی که بریس‌ها در دهان هستند، با مشکلات دهان و دندان مواجه نشود.

بسیاری از وسایل کمکی تمیزکننده بین دندان مانند خلال دندان را می‌توان برای سهولت تمیز کردن اطراف دندان‌ها به کار برد؛ بنابراین رعایت نکات بهداشت دهان و دندان در خانه و همراه با تمیز کردن حرفه‌ای دندان، سلامت دهان و دندان را در دوران بارداری تضمین می‌کند و بیماران ارتودنسی را در دوران بارداری بدون بیماری‌های لثه و پریودنتال در طول درمان به پایان می‌رسانند.

رعایت بهداشت دهان و دندان می‌تواند از عوارض التهاب لثه بارداری جلوگیری کرده یا آن را به حداقل برساند. از آنجایی که بریس‌های فلزی می‌توانند تمیز نگه داشتن دندان‌های شما را سخت‌تر کنند، هنگام بارداری و تحت درمان ارتودنسی با این بریس‌ها، باید در مورد بهداشت دهان و دندان خود کوشا باشید.

با ارتودنسی دندان امکان سزارین وجود دارد؟

سزارین زمانی است که بریدگی در قسمت تحتانی شکم و رحم ایجاد می‌شود تا کودک شما به دنیا بیاید. این عمل معمولاً به این دلیل انجام می‌شود که برای شما و کودک شما نسبت به زایمان طبیعی گزینه ایمن‌تری است. اگر کودک شما در وضعیت پایین به پایین یا بریچ قرار داشته باشد یا به پهلو دراز بکشد، یا اگر عوارض دیگری وجود داشته باشد، ممکن است برایتان سزارین برنامه ریزی شود.

حال اگر برایتان سوال است که با ارتودنسی در دوران بارداری اگر بخواهید سزارین کنید، ممکن است یا خیر، باید بگوییم که قبل از جراحی، باید لباس بیمارستان را بپوشید و تمام جواهرات را درآورید؛ اگر ارتودنسی با بریس متحرک داشته باشید، باید آن را بیرون بیاورید. در غیر این صورت مشکلی به وجود نمی‌آید.

ارتودنسی در زایمان طبیعی مشکلی ندارد؟

متخصصان معتقدند که هیچ دلیل پزشکی برای اجتناب از درمان ارتودنسی در دوران بارداری و زایمان طبیعی وجود ندارد.

طبق نظریه پزشکان، همانند هر بیمار آماده‌ای برای درمان ارتودنسی، سلامت دندان‌ها و لثه‌ها تعیین می‌کند که آیا آنها کاندیدهای مناسبی برای درمان ارتودنسی هستند یا خیر.

از طرفی هیچ مدرک و یا شواهدی وجود ندارد که نشان دهد وجود ارتودنسی در دهان مادر، باعث اختلال در روند زایمان طبیعی شده و مشکلی برای نوزاد به وجود آورده است؛ بنابراین می‌توانید مطمئن باشید که ارتودنسی در زایمان طبیعی شما تاثیر منفی و یا مشکلی نخواهد داشت.

ارتودنسی در دوران شیردهی

این باور که بریس‌های ارتودنسی می‌توانند بر کودک داخل شکم تأثیر منفی بگذارند، یک باور رایج است، اما هیچ پشتوانه علمی ندارد و کاملا غلط است؛ زیرا استفاده از تمامی دستگاه‌های صاف کننده دندان مانند بریس‌ها، پلاکت‌ها و سایر گزینه‌ها در هنگام شیردهی صد درصد بی‌خطر هستند.

مواد و دستگاه‌هایی که در هنگام ارتودنسی در دهان و دندان نصب می‌شوند، هیچ ماده‌ خطرناکی ندارند. در زمان شیردهی وجود مواد شیمیایی است که می‌تواند در دوران شیردهی مضر باشد، اما روش ارتودنسی دارای این مواد نیست و نگرانی در این خصوص وجود نخواهد داشت.

آیا ارتودنسی در دوران بارداری امکان پذیر است؟

قطعا شما به عنوان یک مادر باردار، می‌خواهید بهترین فرصت را برای زندگی سالم به فرزندتان بدهید. شما می‌خواهید محیطی را فراهم کنید که او بتواند به راحتی رشد کند. با این حال، ممکن است در دوران بارداری به صاف کردن دندان خود نیاز داشته باشید و این سوال برایتان پیش بیاید که آیا می‌توانید در دوران بارداری از ارتودنسی استفاده کنید یا خیر.

نگرانی اصلی بسیاری از زنان باردار در مورد ارتودنسی در دوران بارداری این است که بریس‌ها برای کودک در حال رشد بی‌خطر هستند یا نگرانی برای آن وجود دارد.

بسیاری از آنان هم در مورد مواد براکت نگران هستند. خبر خوب این است که استفاده از بریس در دوران بارداری کاملاً ایمن است. تنها بخشی از فرآیند که حتی می‌توان آن را غیر مستقیم ناامن دانست، قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس است. اگر قبلا عکس‌برداری اشعه ایکس گرفته‌اید، لازم نیست نگران چیزی باشید. متخصص ارتودنسی شما می‌تواند گزینه‌های متنوعی را برای بریس‌هایی که برای شما مناسب هستند، مطرح کند.

قبل از هر اقدامی به دندانپزشک خود اطلاع دهید که باردار هستید یا قصد بارداری دارید تا ملاحظات، نکات و اقدامات لازم را برای شما در نظر بگیرد و شما را راهنمایی کند.

همچنین بخوانید

یک پاسخ

  1. اگر ارتودنسی انجام بدم و بعد باردار بشم نوع زایمان هم سزارین باشه میشه بدون خارج کردن ارتودنسی وارد اتاق عمل بشم یا خیر؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتودنسی در دوران بارداری
راهنمای مطالعه

برای رزرو وقت با دکتر سهراب آصفی لطفا فرم زیر را تکمیل کنید در اسرع وقت پذیرش کلینیک برای قطعی کردن نوبت‌تان با شما تماس خواهد گرفت.

درخواست شما با موفقیت ثبت گردید. به زودی پذیرش کلینیک برای تعیین زمان معاینه و پاسخ به سوالات‌تان با شما تماس خواهد گرفت.