افرادی که قصد دارند برای عمل بینی و ارتودنسی اقدام کنند، این سوال به ذهنشان خطور میکند که کدام را باید اول انجام دهند؟ اول ارتودنسی یا عمل بینی، کدامیک در اولویت قرار دارد؟ به همان اندازه که عمل بینی بر روی زیبایی تاثیر میگذارد، ارتودنسی نیز با مرتب کردن دندانها، چهره و لبخندی زیبا برای شما به ارمغان میآورد.
فواید عمل بینی و ارتودنسی
ارتودنسی باعث حفظ سلامت دهان و دندان میشود و نقش تعیینکنندهای در بهبود عملکرد قسمت ابتدایی لوله گوارش دارد.
زمانی که دهان دچار بیماری و مشکل شود، کل سیستم گوارش را درگیر خواهد کرد. از سوی دیگر، عمل بینی نیز در اکثر موارد برای بهبود مشکلات بینی و تنفسی به کار میرود.
بنابراین ارتودنسی و عمل بینی رابطه نزدیک و پیچیدهای با هم دارند.
ارتودنسی چیست؟
ارتودنسی روشی برای اصلاح فرم فک و چینش دندانها است که صرفا برای زیبایی انجام نمیشود؛ بلکه میتواند هر نوع اختلال در تنفس و ناهنجاری در دندانها و فک را برطرف میکند.
یکی از مهمترین دلایلی که باعث ایجاد مشکل در فک بالا و تغییر چینش دندانها میشود، تنفس دهانی است که این عارضه با کمک ارتودنسی قابل رفع خواهد بود.
در صورتی که فرد برای تنفس از بینی دچار مشکل باشد، مجبور میشود که از دهان خود نفس بکشد؛ در نتیجه در فک بالای خود دچار تنگی خواهد شد و پس از مدتی دندانهای او حالتی به هم ریخته میگیرند.
تاثیر ارتودنسی بر جراحی بینی
ارتودنسی فقط فک و دندانها را تحت تاثیر قرار نمیدهد و بخشهای فوقانی مانند بینی را نیز درگیر خواهد کرد. برای انجام عمل بینی، در صورت نیاز بهتر است ابتدا ارتودنسی کنید.
البته عمل بینی با وجود ارتودنسی نیز در برخی موارد امکانپذیر است، اما باید دستورات لازم را بهطور دقیق انجام دهید.
اگر قصد انجام عمل بینی بین ارتودنسی را دارید باید حتما با پزشک خود مشورت کنید تا درگیر هزینههای اضافه نشوید.
آیا عمل بینی همزمان با ارتودنسی امکانپذیر است؟
به طور کلی بهتر است ابتدا ارتودنسی را انجام دهید و سپس به سراغ عمل بینی بروید؛ چرا که در ابتدا باید فک و دندانها در حالت طبیعی قرار گیرند و سپس بینی با توجه به آنها جراحی شود.
به عبارت دیگر حالت فک بر روی شکل و فرم بینی تاثیرگذار خواهد بود. یکی از مهمترین مسائلی که جراح بینی پیش از انجام جراحی به آن توجه میکند، تناسب بینی با لبها است.
از آنجایی که ارتودنسی میتواند با تغییر جایگاه دندانها، فرم و موقعیت فک و لبها را تحت تاثیر قرار دهد؛ پیشنهاد میشود که تا اتمام درمان ارتودنسی منتظر بمانید و سپس برای جراحی زیبایی بینی اقدام کنید.
در برخی افراد به دلیل برخی مسائل، عمل بینی همزمان با ارتودنسی انجام میشود.
در این صورت پزشک شما را از عواقب این کار آگاه میکند و تصمیم نهایی را به شما واگذار خواهد کرد.
ارتودنسی میتواند علاوه بر دندانها، به بینی نیز فشار وارد کند که برای بینیهای جراحی شده خطرناک است و امکان تغییر شکل و حالت آنها وجود دارد. بهتر است عمل بینی همزمان با ارتودنسی انجام نشود تا مشکلاتی از این قبیل نیز شما را درگیر نکنند.
چه مدت بعد از عمل بینی میتوان ارتودنسی کرد؟
همان گونه که پیشتر نیز گفته شد، بهتر است عمل بینی با وجود ارتودنسی انجام نشود. اما اگر مجبور شدید که این دو کار را با هم انجام دهید، حتما با یک جراح بینی و یک متخصص ارتودنسی مشورت کنید. اگر هر دوی آنها این کار را تایید کردند میتوانید برای انجام این کار اقدام نمایید.
در صورتی که ارتودنسی را پیش از جراحی بینی انجام داده باشید، ممکن است متخصص ارتودنسی محدودیتهایی برای شما در نظر بگیرد تا دچار مشکل نشوید.
علاوه بر این باید توجه داشته باشید که تنظیم براکتها باعث وارد شدن فشار به بینی خواهد شد و در هفتههای ابتدایی جراحی ممکن است به بخیهها صدمه بزند.
بر اساس نظر متخصصان، عمل جراحی بینی ۶ ماه تا ۲/۵ سال پس از ارتودنسی قابل انجام است.
انجام عمل بینی قبل از ارتودنسی
هر چند پیشنهاد متخصصان این است که ارتودنسی در اولویت باشد، در بسیاری از افراد عمل بینی قبل از ارتودنسی انجام میشود.
پس از اینکه یک سال از جراحی بینی شما گذشت و فرم آن تثبیت شد، میتوانید برای انجام ارتودنسی اقدام کنید. اگر ارتودنسی برای شما تاثیر نداشته باشد و مجبور به جراحی فک شوید، ممکن است این جراحی بر روی حالت بینی شما تاثیر منفی بگذارد.
در صورت انجام عمل بینی قبل از ارتودنسی احتمال اینکه به عمل ترمیمی احتیاج پیدا کنید، افزایش مییابد.
اگر پزشک متخصص شما تشخیص داد که دندانهای شما به ارتودنسی نیاز دارند، بهتر است این کار را پیش از عمل بینی انجام دهید تا فقط یک بار برای این جراحی هزینه کنید.
ارتباط عمل بینی و ارتودنسی
عمل بینی و ارتودنسی روشهایی برای زیباسازی صورت هستند که برخی افراد به هر دوی آنها نیاز دارند.
در این صورت سوالی که ذهن آنها را مشغول میکند این است که کدامیک در اولویت هستند. ارتودنسی میتواند حالت فک و صورت را تغییر دهد و در برخی موارد نیز فاصله بین لب و بینی را دستخوش تغییر میکند.
عمل بینی بین ارتودنسی امکانپذیر است، اما در این مورد احتمال تغییر حالت بینی زیاد خواهد بود و در نتیجه هزینهای که برای جراحی بینی صرف کردهاید، به هدر خواهد رفت.
در صورت امکان سعی کنید عمل بینی بین ارتودنسی قرار نگیرد و اجازه دهید درمان ارتودنسی کامل شود، سپس به سراغ جراحی بینی بروید.
متخصصان مربوطه میتوانند در این امر شما را یاری رسانند و بهترین گزینهها را در اختیار شما قرار دهند.