Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

کامپوزیت و ارتودنسی

امروزه افراد زیادی به‌دنبال درمان فاصله بین دندان‌هایشان هستند. اگر شما هم دچار ناهنجاری دندانی هستید و بین ارتودنسی و کامپوزیت تردید دارید، ما با ارائه مزایا و معایب هر کدام از راه‌های درمان شما را همراهی می‌کنیم.

کامپوزیت یک روش زیبایی و ارتودنسی یک روش درمانی برای رفع و اصلاح دندان‌های شما است.

شما می‌توانید با یک دندانپزشک متخصص، جهت انتخاب بهترین گزینه مشورت کنید. دراین مقاله، به مقایسه ارتودنسی و کامپوزیت می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی، شاخه‌ای از دندانپزشکی است که در حوزه تشخیص، پیشگیری، مدیریت و اصلاح دندان‌ها و الگوی نامرتب دندان فعالیت می‌کند.

قبل و بعد از ارتودنسی دندان

دندان‌هایی که موقعیت درستی در دهان ندارند، می‌توانند مشکلات بهداشتی متعددی را برای شما بوجود بیاورند.

جایگاه نادرست دندان موجب پوسیدگی دندان و بیماری‌های پریودنتال می‌شود. این شاخه از دندانپزشکی، علم بهبود وضعیت دو فک نسبت به یکدیگر و مرتب سازی دندان است.

ارتودنسی تنها به علت زیبایی دندان و صورت انجام نمی‌شود. دندان‌های کج که جایگاه درستی در دهان ندارند، در عملکرد گوارش شما به علت ضعف جوییدن کامل مواد خوراکی، تاثیر می‌گذارند.

مزایا ارتودنسی

ارتودنسی علاوه بر تاثیر مستقیم بر زیبایی لبخند و صورت افراد، سلامت روان را نیز به‌دنبال دارد. بسیاری از افراد به‌دلیل دندان‌های نامرتبی که دارند، زیاد نمی‌خندند؛ همین موضوع ارتباط اجتماعی آن‌ها را ضعیف می‌کند. چند مورد از مزایا اصلی ارتودنسی، شامل موارد ذیل می‌شود:

·   ظاهر شما را بهبود می‌بخشند

·   مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را آسان تر می‌کنند

·   درمان ارتودنسی از پوسیدگی دندان و بیماری لثه جلوگیری می‌کند

·   از آسیب‌های دندانی جلوگیری می‌کنند

·   گفتار شما را بهبود می‌بخشد

·   به هضم غذا کمک می‌کنند

·   بریس‌ها از فرسایش استخوان جلوگیری می‌کنند

·   بریس‌ها خطر ابتلا به اختلال مفصل گیجگاهی فکی را کاهش می‌دهند

معایب ارتودنسی

ارتودنسی، معایبی نیز دارد. اگر شما به‌دنبال انتخاب راهی جهت درمان جایگاه دندان‌های نادرست خود هستید، لازم است معایب انجام اینکار را نیز مدنظر قرار بدهید:

·   ممکن است منجر پوسیدگی دندان یا بیماری لثه شود

·   در روزهای اولیه براکت‌ها درد جزئی ایجاد می‌کنند

·   طول درمان ارتودنسی، با توجه به نامرتب بودن دندان‌های شما ممکن است یک تا چهار سال ادامه داشته باشد.

·   بریس‌های فلزی می‌تواند موجب ایجاد زخم در دهان شود.

·   واکنش‌های آلرژیک ممکن است رخ بدهد.

·   ممکن است به تحلیل ریشه منجر بشود.

·   موجب کلسیم زدایی شود.

کامپوزیت چیست؟

کامپوزیت به حوزه وسیعی از درمان‌های زیبایی و ترمیمی دندان گفته می‌شود.

چیزی که ما به عنوان کامپوزیت دندان می‌شناسیم، در واقع رزین کامپوزیت نامیده می‌شود که به روش‌های مختلفی در دندانپزشکی استفاده می‌شود.

در کامپوزیت، از مواد همرنگ دندان که از پلیمر ساخته شده‌اند، استفاده می‌کنند.

پرکننده‌های کامپوزیت ترکیبی همرنگ از پلاستیک و سرامیک هستند که آن‌ها را به گزینه‌ای عالی برای دندان‌هایی تبدیل می‌کند که هنگام صحبت یا لبخند قابل مشاهده هستند.

مزایا کامپوزیت

پرکننده‌های کامپوزیت ترکیبی از پلاستیک و سرامیک هستند. همین ویژگی کامپوزیت را به گزینه مناسبی جهت انتخاب تبدیل کرده است. چند مورد از مزایای کامپوزیت شامل موارد زیر می‌شود:

·   از نظر زیبایی دلپذیرتر به نظر می‌رسند زیرا با رنگ و ظاهر طبیعی دندان شما مطابقت دارند.

·   به سوراخ کردن کمتری نیاز دارند، بنابراین نیازی به برداشتن ساختار دندانی  نیست.

·   به جای چند روز مانند سایر مواد در چند ثانیه سخت می‌شوند.

·   کامپوزیت به دندان می‌چسبد و به آن استحکام بیشتری می‌دهد که به جلوگیری از شکستگی کمک می‌کند.

·   در صورت آسیب دیدگی قابل تعمیر هستند.

معایب کامپوزیت

کامپوزیت تکنیکی است که از مواد همرنگ دندان جهت زیبایی بیشتر استفاده می‌کند. موارد ذیل چند مورد از معایب کامپوزیت به حساب می‌آیند:

·   ممکن است پس از این عمل کمی حساسیت دندانی را تجربه کنید.

·   کامپوزیت زودتر از پرکردگی‌های فلزی فرسوده می‌شوند، به خصوص اگر در اثر آسیاب کردن و جویدن سایش سنگینی داشته باشید.

·   کامپوزیت ممکن است در اثر قرار گرفتن مکرر و یا طولانی مدت با قهوه، چای، شراب قرمز و سایر مواد غذایی با خاصیت لکه‌بری لکه‌دار شوند.

·   ممکن است از قرار گرفتن مکرر و یا طولانی مدت با نوشیدنی‌های حاوی الکل بالا تنزل پیدا کنند.

·   کامپوزیت‌ها گران تر از پرکننده‌های نقره هستند.

ارتودنسی بهتر است یا کامپوزیت؟

داشتن اطلاعات درباره انتخاب کامپوزیت و ارتودنسی، در انتخاب بهترین روش جهت انجام عمل زیبایی بر دندان‌هایتان به شما کمک می‌کند.

ارتودنسی و کامپوزیت، در جهت زیبایی دندان نقش موثری دارند اما طریقه این دو درمان با هم متفاوت است.

نمی‌توان ارتودنسی یا کامپوزیت را جایگزین مناسبی برای یکدیگر انتخاب کرد. برای بعضی از افراد، از هر دو روش برای درمان استفاده می‌شود.

تفاوت ارتودنسی با کامپوزیت در چیست؟

ارتودنسی و کامپوزیت دارای تفاوت‌های زیادی هستند. ارتودنسی به منظور مرتب سازی دندان‌های نامنظم انجام می‌شود اما کامپوزیت دندان بر روی نواقص ظاهری دندان متمرکز است.

علم پزشکی اولین قدم را ارتودنسی می‌داند؛ زیرا دندان‌ها در ابتدا باید منظم شوند و بعد به‌واسطه کامپوزیت رنگ و اندازه و شکل آن‌ها بهبود پیدا کند.

از نظر پزشکان ارتودنسی و کامپوزیت هم راستا  یکدیگر هستند. در واقع کامپوزیت تکمیل کننده مسائلی است که با ارتودنسی اصلاح نمی‌شوند.

درمان ارتودنسی ماندگارتر است یا کامپوزیت؟

چناچه شما ارتودنسی را تحت نظر متخصص ارتودنسی و به صورت اصولی انجام دهید، ارتودنسی مادام العمر وغیرقابل بازگشت است.

کامپوزیت مادام العمر نیست و برای زمان مشخصی کارایی دارد. پس از گذشت زمان معین، کامپوزیت از بین می‌رود و فرد باید دوباره برای درمان کامپوزیت به دندان پزشک مراجعه کند.

دندانپزشک چه موقع ارتودنسی و چه زمانی کامپوزیت دندان را پیشنهاد می کند؟

به صورت کلی دندانپزشکان، ارتودنسی را زمانی به بیمار پیشنهاد می‌کنند که فرد دچار اختلالاتی در فک و دندان مانند فاصله و نامرتبی و… باشد.

از جهتی دیگر کامپوزیت به افرادی توصیه می‌شود که دندان‌هایشان نازک و شکننده، پوسیده، بد رنگ یا آسیب دیده باشند. متخصص شما با توجه به نوع مشکل و نیاز شما، بهترین گزینه را پیشنهاد خواهد کرد.

درمان فاصله بین دندان‌ها با ارتودنسی بهتر است یا کامپوزیت؟

بهتر است در ابتدا جهت درمان فاصله بین دندان‌هایتان، با دندانپزشک متخصص ارتودنسی مشورت کنید. در بیشتر مواقع، مشکل فاصله بین دندان‌ها با ارتودنسی نتیجه بهتری دارد. ممکن است فاصله بین دندان‌های شما بسیار کم باشد که با کامپوزیت بتوان فاصله آن را اصلاح نمود. روش درمان برای هر فرد با فرد دیگر متفاوت است. مشورت با مختصص ارتودنسی، شما را در انتخاب روش درمان درست یاری می‌کند.

هزینه ارتودنسی بیشتر است یا کامپوزیت؟

هزینه ارتودنسی و کامپوزیت با توجه به روش‌های درمانی آن‌ها، متفاوت است. عوامل مختلفی بر انجام ارتودنسی یا کامپوزیت مانند سن، بیماری، میزان مشکل آن‌ها و… تاثیر می‌گذارد.

هزینه انجام روش کامپوزیت از روش ارتودنسی کمتر است. ارتودنسی چون جنبه درمانی دارد، می‌توان هزینه را بصورت اقساطی پرداخت کرد و از لحاظ مالی فشار نمی‌آورد.

از جمله تفاوت‌های که بین هزینه درمان این دو روش کامپوزیت یا ارتودنسی وجود دارد، طول مدت درمان است. کامپوزیت در یک جلسه تمام می‌شود؛ اما در روش ارتودنسی، درمان فرد در بلند مدت صورت می‌گیرد و ممکن است یک تا چهار سال زمان ببرد.

آیا از کامپوزیت می توان به جای درمان ارتودنسی استفاده کرد؟

نمی‌توان از کامپوزیت به جای ارتودنسی استفاده کرد. کامپوزیت نمی‌تواند جایگزین ارتودنسی باشد؛ زیرا ارتودنسی یک روش درمانی است که موقعیت فک و دندان را اصلاح می‌نماید. کامپوزیت، نواقص ظاهری دندان را پوشش می‌دهد و در موقعیت فک‌ها تاثیری ندارد.

آیا می توان همزمان ارتودنسی و کامپوزیت را انجام داد؟

ممکن است برای بسیاری از افرادی که دندان‌هایشان از لحاظ ساختار و ظاهر ایراد دارد، تنها درمان کامپوزیت یا ارتودنسی پاسخگو نباشد و نیاز به هردوی آن‌ها احساس شود.

در این شرایط، ابتدا نحوه قرار گیری دندان‌ها توسط ارتودنسی انجام می‌شود سپس از کامپوزیت، جهت تغییر رنگ و اندازه دندان استفاده می‌کنند. در نتیجه، ارتودنسی و کامپوزیت باهم در تضاد نیستند بلکه مکمل یکدیگر هستند.

ارتودنسی و کامپوزیت راه حل اصلاح دندان‌های شما

ارتودنسی و کامپوزیت دو روش اصلاح و درمان دندان‌های نامرتب و کج هستند که در زیبایی لبخند شما تاثیر می‌گذارند. هر کدام از این روش‌ها کارایی متفاوتی دارند.

شما با در نظر گرفتن شرایط مختلفی از جمله سن، نوع بیماری، میزان اختلال دندان‌های خود و… می‌بایست با پزشک متخصص مشورت کنید تا بهترین راه را برای اصلاح دندان‌های خود بیابید.

ارتودنسی یک روش درمانی و کامپوزیت نواقص ظاهری را پوشش می‌دهد و در وضعیت فک‌ها تاثیری ندارد. ارتودنسی و کامپوزیت در یک راستا قرار دارند و مکمل زیبایی شما هستند.

همچنین بخوانید
ارتودنسی نامرئی

برای داشتن یک لبخند زیبا و جذاب، یکی از فاکتورهای اصلی، مرتب بودن دندان‌ها بوده و تنها روشی که می‌توان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتودنسی و کامپوزیت
راهنمای مطالعه

برای رزرو وقت با دکتر سهراب آصفی لطفا فرم زیر را تکمیل کنید در اسرع وقت پذیرش کلینیک برای قطعی کردن نوبت‌تان با شما تماس خواهد گرفت.

درخواست شما با موفقیت ثبت گردید. به زودی پذیرش کلینیک برای تعیین زمان معاینه و پاسخ به سوالات‌تان با شما تماس خواهد گرفت.