Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

کراس بایت

در حالت عادی دندان های فک بالا باید نسبت به دندان های فک پایین کمی بیرون تر باشند که در اختلال کراس بایت این موضوع برعکس می باشد. از مهمترین عوارض این اختلال می توان به آسیب های فصل فک، سایش دندان‌ها و انحراف فک در حالت بسته اشاره نمود.

این اختلال ممکن است بر اثر اختلال در رویش دندان‌ها، مکیدن انگشت، تنفس دهانی و یا اختلالات فکی ایجاد شود.

بهترین سن درمان این اختلال قبل از رسیدن به سن بلوغ می باشد.

کراس بایت دندان چیست؟

عدم انطباق و به هم ریختگی دندان‌ها در فک بالا و پایین اکلوژن یا کراس بایت گفته می‌شود، کراس بایت روشی مناسب برای اصلاح دندان‌های به هم ریخته و سازگاری در بین آنها است، درمان این مشکل امری ضروری و لازم برای سلامتی فرد بوده و معمولاً این بیماری براثر زمینه‌های ارثی و مواردی همچون مکیدن انگشت شست در دوران کودکی و تنفس دهانی ایجاد می‌شود.

این بیماری بیشتر به دلیل ناهنجاری‌های موجود در فک افراد به وجود آمده که باعث خرابی یا از بین رفتن دندان‌های دیگر شده و معمولاً برای جلوگیری از بروز مشکلات دیگر از کراس بایت برای درمان آن استفاده می‌کنند.

این مشکلات معمولا بر اساس نوع فک افراد در سه نوع تقسیم می‌شوند. این عارضه در دندان‌هایی رخ می‌دهد که از نوع خلفیان بوده و معمولاً در فک بالا و در دندان‌های عقب بیمار بروز می‌کند

 نوع دیگر آن که بیشتر در دندان‌های جلو رخ می‌دهد کراس بایت قدامی است.

 نوع آخر از این  بیماری تعداد کمتری از مشکلات را در دندان‌های فرد به وجود آورده و معمولاً باعث غیر منطبق بودن دندان‌های پایین و بالای او می‌شوند.

دلایل ایجاد کراس بایت دندان

دلایل مختلفی در هنگام ایجاد کراس بایت در دندان وجود دارد اما مهمترین این عوامل ریشه در دوران کودکی فرد داشته و بعضی از عادت‌ها در این دوران باعث به وجود آمدن این عارضه می‌شود، بیشتر کودکان در  این دوران برحسب عادت خود انگشت شست را جویده و باعث کج شدن استخوان‌های فک خواهند شد.

این بیماری باعث به وجود آمدن مشکلاتی در دندان همچون پوسیدگی و بروز مشکلات دیگر شده که برای درمان لازم است که فرد هرچه سریع‌تر به جراح دندانپزشک مراجعه کند.

به گفته پزشکان بیشتر عوامل تاثیرگذار در ایجاد کراس بایت به دلیل اثرات ژن بوده و عوامل دیگر در بروز چنین مشکلی کمتر دخیل هستند.

این عارضه در دوران کودکی به راحتی قابل درمان است و باعث مرتب شدن دندان‌های اصلی در هنگام رشد فک کودک و شکل گیری استخوان‌های آن می‌شود و معمولاً مدت درمان برای کودکان بین ۱ تا ۲ سال زمان خواهد برد.

درمان کراس بایت بدون جراحی

امروزه با گسترش شیوه‌های درمان برای دهان و دندان روش‌های نوینی جهت درمان کراس بایت دندانی به بیماران پیشنهاد می‌شود.

یکی از از این روش‌ها استفاده از ارتودنسی در کودکی برای جلوگیری از گسترش بیماری و طولانی شدن دوره درمان در بزرگسالی است، اگر این عارضه به موقع درمان نشود باعث ایجاد مشکلات مختلفی همچون شکاف در لب یا احساس درد در هنگام خوردن غذا در دندان شده و باعث آسیب رسیدن به سایر ارگان‌های حیاتی در بدن بیمار می‌شود.

در واقع دوران کودکی راهی طلایی برای درمان کراس بایت دندانی بوده و فرد در این دوران می‌تواند از بروز مشکلات مختلفی در بزرگسالی با درمان به موقع جلوگیری کند، عدم درمان می‌تواند مشکلات مختلفی از جمله کمبود توانایی در ادعا کردن تلفظ درست کلمات و فرد بیمار توانایی جویدن صحیح غذا خود را از دست خواهد داد.

با درمان به موقع و استفاده از روش‌های نوین همچون ارتودنسی در دوران کودکی تا حد امکان از بروز چنین مشکلاتی در افراد جلوگیری خواهد کرد و دیگر نیازی به انجام جراحی‌های سنگین مربوط به دهان و دندان در بزرگسالی بیمار نخواهد داشت.

عدم درمان به موقع باعث بروز چه مشکلاتی در دندان‌های بیمار می‌شود؟

اگر بیمار به موقع به فکر درمان خود نباشد باعث ایجاد مشکلاتی اعم از از دست دادن و آسیب به دندان‌های خود و همچنین باعث بروز مشکلاتی همچون ایجاد براکت و پلاک بر روی دندان‌ها و آسیب بیشتر به لثه خواهد شد که این مشکلات باعث فرسایش استخوان‌های فک و احساس فشار و درد در هنگام جویدن غذا در دهان بیمار شده و تمام این مشکلات را می‌توان با کمک روش‌های نوینی که دندان پزشک برای بیمار تجویز می‌کند درمان کرد.

درمان در دوران کودکی از طلایی ترین و مهمترین درمان‌ها محسوب شده و درصد بالایی برای موفقیت را در پی دارد. شما و کودک با مراجعه به موقع  به دندانپزشکی می‌توانید از به وجود آمدن مشکلات پی در پی در بزرگسالی او جلوگیری کنید.

کراس بایت و درمان به موقع آن

کراس بایت به هم ریختگی دندان‌های بیمار به صورت نامنظم گفته شده که درمان‌هایی همچون جراحی فک و ارتودنسی ثابت برای این عارضه توسط دندان پزشک پیشنهاد می‌شود.

افراد برای درمان این عارضه هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنند، درصد موفقیت آنها در جراحی فک بالا رفته و ارتودنسی ثابت بیشتر در دوران کودکی و هنگام شکل گرفتن استخوان فک انجام می‌گردد.

این عارضه معمولاً درصد موفقیت بالایی در جراحی داشته و بیمار نیازی نیست که در هنگام جراحی از به هم ریختگی یا از دست دادن دندان‌های خود ناراحت باشد چرا که دندان پزشک با استفاده از تجربه و مهارت بالایی که در این زمینه دارد قادر به جداسازی دندان‌ها و مرتب کردن ریشه آنها با استفاده از روش‌های جدید و نوین بوده و بیمار بعد از گذشت دو الی چهار هفته پس از انجام این عمل می‌تواند به زندگی عادی خود بازگردد.

دوران کودکی یکی از دوران طلایی برای درمان این بیماری به شمار رفته و با افزایش سن درصد مرتب شدن دندان‌های بیمار با استفاده از ارتودنسی کمتر شده و به جراحی‌های مربوط به دهان و دندان نیاز دارد.

همچنین بخوانید
کراس بایت

در حالت عادی دندان های فک بالا باید نسبت به دندان های فک پایین کمی بیرون تر باشند که در

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

راهنمای مطالعه

برای رزرو وقت با دکتر سهراب آصفی لطفا فرم زیر را تکمیل کنید در اسرع وقت پذیرش کلینیک برای قطعی کردن نوبت‌تان با شما تماس خواهد گرفت.

درخواست شما با موفقیت ثبت گردید. به زودی پذیرش کلینیک برای تعیین زمان معاینه و پاسخ به سوالات‌تان با شما تماس خواهد گرفت.