براکت ارتودنسی

بسیاری از افراد مشکلاتی در دهان و دندان خود دارند و به اصلاح لبخند خود فکر می‌کنند. ارتودنسی یکی از بهترین روش‌های زیباسازی دندان‌ها و اصلاح طرح لبخند افراد به شمار می‌رود. برای درمان با ارتودنسی، نیاز به قراردهی تجهیزاتی مانند براکت در دهان است.

براکت‌ها انواع مختلفی از جمله براکت ارتودنسی سرامیکی، فلزی، پشت دندانی و… دارند. دندانپزشکان هنگام انتخاب براکت‌های ارتودنسی فاکتورهای مختلفی را در نظر می‌گیرند، از جمله مدت زمانی که بیمار از بریس استفاده می‌کند، میزان کجی دندان، فضای دهان و هزینه‌ای که بیمار می‌تواند پرداخت کند.

برای اطلاع از هزینه انواع ارتودنسی به صفحه هزینه ارتودنسی مراجعه نمایید.

در ادامه این مقاله به انواع براکت ارتودنسی اشاره کرده‌ایم.

چه نوع براکت‌هایی وجود دارد؟

براکت‌ها از جمله اجزایی هستند که در ارتودنسی برای رفع ناهنجاری‌های دهان و دندان به کار می‌روند. براکت همراه با بریس (پلاک‌های نگه دارنده) استفاده می‌شوند. برای اکثر بیماران ارتودنسی، انتخاب نوع براکت و نصب آن مهمترین بخش درمان است. معمولا دندانپزشک نوع براکت مناسب را تعیین می‌کند.

انواع براکت ارتودنسی با جنس‌های مختلف وجود دارد. براکت‌ها می‌توانند متحرک یا ثابت باشند. در ادامه به بررسی هر یک پرداخته‌ایم.

براکت ثابت و متحرک

براکت ثابت توسط سیم‌های فلزی و چسب مخصوص به دندان‌ها متصل می‌شود و تا پایان دوره درمان جا به جا نمی‌شوند.

بریس‌های ارتودنسی با براکت ثابت شامل یک سیم کمانی با براکت‌هایی هستند که آن را در جای خود نگه می‌دارند و پیوند می‌دهند که نیرو را به جایی که بیشتر نیاز است هدایت می‌کند مثل براکت فلزی و پشت دندانی.

در مقابل براکت ارتودنسی متحرک باید حدود 22 ساعت در روز در دهان نگه داشته شوند و در صورت نیاز بیمار می‌تواند آن را به راحتی درآورد.

معمولا براکت‌های متحرک برای اصلاح مشکلات کوچک یا متوسط قابل استفاده هستند و براکت ثابت می‌تواند برای مشکلات پیچیده‌تر و عمومی موثر باشد.

انواع براکت ارتودنسی

به طور کلی انواع براکت ارتودنسی از نظر جنس و طریقه استفاده شامل این موارد می‌شود:

  • براکت ارتودنسی فلزی
  • براکت پشت دندانی
  • براکت ارتودنسی سرامیکی
  • براکت ارتودنسی نامرئی

براکت ارتودنسی فلزی

براکت‌های فلزی یا سنتی رایج‌ترین نوع براکت‌ها در سراسر جهان هستند و بیش از 100 سال است که وجود دارند. در گذشته براکت‌ها بسیار بزرگ و قابل توجه بودند. خوشبختانه براکت‌های امروزی هیچ شباهتی به 100 سال پیش ندارند. پیشرفت در نوآوری و فناوری، براکت‌ها را ساخته است.

براکت‌های فلزی در بین بیماران کودکان و نوجوانان محبوبیت بیشتری دارند. ارتودنسی با این براکت‌ها به این شکل بوده که با قرار دادن براکت‌ها روی دندان‌ها و اتصال آنها با سیم، دندان‌ها اصلاح می‌شوند.

به هم ریختگی شدید دندانی

سیم با استفاده از کش‌های الاستیک به براکت‌ها بسته می‌شود که در رنگ‌های مختلفی برای انتخاب وجود دارد. برای جابجایی بهتر دندان‌ها، دندانپزشک هر 4 تا 8 هفته یکبار سیم را در قرار ویزیت شما تنظیم می‌کند.

براکت ارتودنسی متحرک قابلیت جابجایی دارند و برای کودکان مناسب نیستند؛ به همین دلیل برخی از والدین طرفدار براکت‌های فلزی ثابت هستند، زیرا نیازی به یادآوری به کودک خود برای جا انداختن آن ندارند.

با این حال، براکت‌های فلزی نیاز به مراقبت و توجه دارند و بهداشت دهان و دندان در طول درمان ضروری است. مزایای آن در کارآمد و مقرون به صرفه بودن است. این براکت باعث تغییر گفتار نمی‌شود.

از جمله معایب آن می‌توان به سختی مسواک زدن و نخ دندان کشیدن اشاره کرد. قیمت براکت ارتودنسی فلزی به نسبت انواع دیگر کمتر است.

براکت پشت دندانی

براکت پشت دندانی، تخصصی‌ترین سیستم ارتودنسی موجود در بازار بوده که کمتر رایج شده است. نصب این براکت به دانش و مهارت خاصی نیاز دارد که هر دندانپزشکی از آن اطلاع ندارد. براکت‌های پشت دندانی ثابت بوده و مانند براکت فلزی هستند؛ فقط به جای جلوی دندان، در سمت دیگر آن نصب می‌شوند.

ارتودنسی لینگوال مزایایی را ارائه می‌دهد که هیچ نوع دیگری از آن‌ها برخوردار نیست. این مزایا شامل کاملا نامرئی بودن، سفارشی سازی متناسب با دندان‌های خاص شما و همچنین کارایی و تطبیق پذیری بهتر در بیماران است.

ارتودنسی لینگوال

براکت‌های پشت دندانی برای بزرگسالانی که براکت‌های قابل توجهی نمی‌خواهند، اما نیازهای پیچیده ارتودنسی نیز دارند، مناسب است.

قبل از اقدام به نصب این نوع براکت، نکته‌ای وجود دارد که به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. از آنجایی که براکت پشت دندانی در پشت دندان‌ها قرار دارند، برخی از بیماران تغییرات جزئی در گفتار خود و سوزش در زبان خود را تجربه می‌کنند.

این علائم معمولاً مدت کوتاهی پس از نصب این براکت‌ها ظاهر می‌شوند و معمولاً چند هفته بعد از بین می‌روند، زیرا دهان شما به این اجزای جدید عادت می‌کند.

براکت‌های پشت دندانی یکی از انواع براکت ارتودنسی نامرئی پر طرفدار به شمار می‌روند.

براکت ارتودنسی سرامیکی

براکت ارتودنسی سرامیکی از مواد شفاف و رنگ دندان ساخته شده‌اند. براکت‌های سرامیکی در میان بیمارانی که فکر می‌کنند براکت‌های ثابت برایشان مناسب نیست و همچنین می‌خواهند دندان‌های خود را به روشی مقرون به صرفه و نامشخص صاف کنند، محبوب‌تر است.

این اشخاص معمولاً نوجوانان و بزرگسالانی هستند که از به زیبایی خود اهمیت می‎دهند.

تفاوت براکت ارتودنسی فلزی و سرامیکی

در مقایسه با براکت فلزی، براکت ارتودنسی سرامیکی کمتر به چشم می‌آیند و جایگزین بهتری هستند. البته باید بدانید که این براکت‌ها نیز کمی بزرگ‌تر از براکت‌های فلزی هستند و بسته به عادت‌های غذایی و مسواک زدن می‌توانند لکه‌دار شوند.

آنها برای همه مناسب نیستند. این نوع براکت یک براکت ارتودنسی نامرئی متحرک به شمار می‌رود. یکی از معایب براکت ارتودنسی نامرئی سرامیکی این است که در شرایطی مراقبت نکردن فرد از این براکت‌ها، دچار تغییر رنگ خواهند شد.

قیمت براکت ارتودنسی سرامیکی به دلیل قیمت بالاتر مواد سازنده، بیشتر از براکت فلزی است.

الاینرهای شفاف ارتودنسی نامرئی

الاینرهای شفاف عزت نفس و اعتماد به نفس افراد را افزایش می‌دهد و جایگزینی زیبا و غیر قابل مشاهده برای براکت‌های فلزی هستند.

در استفاده از الاینرهای شفاف، یک کاور روی دندان قرار می‌گیرد که مانند براکت فلزی ثابت نیست. این روکش کیفیت و دوام بسیار بالایی دارد.

درباره جزییات آن در محتوای ارتودنسی نامرئی به صورت کامل صحبت کردیم.

تجربه لبخندی زیبا و دندان‌هایی سالم

هر لبخندی منحصر به فرد است و روشی که برای اصلاح لبخند یک بیمار جواب می‌دهد ممکن است برای دیگری انتخاب خوبی نباشد. به همین دلیل است که دندانپزشک یک برنامه درمانی سفارشی برای هر بیمار طراحی می‌کند!

تشخیص براکت مناسب برای شرایط و دندان‌های شما با به صرفه‌ترین قیمت در کلینیک دندانپزشکی ترنج انجام می‌شود. انواع براکت ارتودنسی با جنس‌های مختلف و مزایای متنوع وجود دارد. رایج‌ترین نوع براکت، براکت فلزی است، اما امروزه از نوع سرامیکی نیز بسیار استفاده می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره، می‌توانید با ما در تماس باشید.

همچنین بخوانید
درمان دندان خرگوشی

دندان‌های باک یا خرگوشی به دندان‌هایی اطلاق می‌شود که جلوتر از فک پایین قرار دارند. در این حالت دندان‌های بالایی بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

راهنمای مطالعه

برای رزرو وقت با دکتر سهراب آصفی لطفا فرم زیر را تکمیل کنید در اسرع وقت پذیرش کلینیک برای قطعی کردن نوبت‌تان با شما تماس خواهد گرفت.

درخواست شما با موفقیت ثبت گردید. به زودی پذیرش کلینیک برای تعیین زمان معاینه و پاسخ به سوالات‌تان با شما تماس خواهد گرفت.